guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

GUIDE ID SEMINAR

Open minds with audio guides

Wat hebben 1001 vrouwen in Amsterdam, Nederlandstalige popmuziek in Gent, een beroemde rapper in Berlijn en Zwitserse chocolade met elkaar gemeen? De Podcatcher natuurlijk!
 
Op 22 november organiseren wij het seminar ‘Open minds with audioguides’: een inspirerende en gezellige netwerkdag in het Amsterdam Museum.
 
We hebben een divers programma samengesteld met sprekers die je graag meer vertellen over hun ervaring met audiotours en over de mogelijkheden van onze Podcatcher.
 
Ben je nieuwsgierig naar hoe wij ‘minds’ kunnen openen? Bekijk het programma en schrijf je in!
 
Aanmelden
 

PROGRAMMA

10.30 – 11.00 Start met koffie en thee in Café Mokum (Amsterdam Museum)
11.00 – 11.15 1001 vrouwen. Tom van der Molen, conservator van de tentoonstelling geeft een korte Introductie op de expo
11.15 - 12.00 Bezoek expo 1001 vrouwen. Vergeet de Podcatcher niet!
12.00 – 13.00 Lunch in restaurant Mokum
13.00 – 13.30 Intro Guide ID – een korte rondleiding door onze nieuwe on-line portal
13.30 - 14.00 Celebrities in audio guides – new target groups for our museum – Martin Schäfer, executive digital innovation and prototyping at eCulture department - City Museum of Berlin
14.00 – 14.30 "It is not just about show and tell..." - Kathelijne Eisses van Tinker Imagineers deed onderzoek met behulp van Guide ID’s analytics.
14.30 – 15.00 Thee/koffie pauze
15.00- 15.30 Gastsprekers in je audiotour. Nikki Pootjes van het Amsterdam museum vertelt over de samenwerking met gastsprekers
15.30 - 16.00 Lang Leve de Muziek! Rik Jacques Bestuurder Tijdsbeeld & Pièce Montée, Gent: De making-of van de tentoonstelling
16.00- 16.45 What's next? Guide ID – Een kijkje in de toekomst
16.45 - 18.00 Wrap-up en borrel!

 
Aanmelden
 

SPREKERS

Martin Schäfer is executive digital innovation and prototyping at eCulture department voor de Stadmusea Berlijn. In deze rol is hij social media expert en heeft voor de expo BerlinZeit een audiotour ontwikkeld samen met Romano, een beroemde Duitse rapper. Het doel van deze samenwerking was om een breder publiek aan te spreken. Hij deelt met ons zijn werkwijze en bevindingen.
Nikki Pootjes is al enige jaren zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle audiotours van het Amsterdam museum. Zij werken regelmatig samen met (bekende en mindere bekende)externe stemmen. Over deze samenwerkingen en aanpak vanuit het museum zal Nikki ons meer vertellen.
Kathelijne Eisses is werkzaam als consultant en content ontwikkelaar. In haar werk is zij erop gericht om complexe content toegankelijk te maken voor de bezoekers. Een audiotour kan daarvoor een gerichte oplossing zijn. Voor experience design bureau Tinker Imagineers in Utrecht heeft zij onderzoek gedaan naar een drietal verschillende audiotours. Ze heeft daarbij gebruik gemaakt van de analytics van Guide ID en deelt haar resultaten en de lessen die we hieruit kunnen leren.
Rik Jacques is bestuurder van Tijdsbeeld en Pièce Montée. Hij neemt ons mee naar “The Making of “Lang Leve de Muziek, 60 jaar liedjes uit de Lage Landen" .In deze expo is 60 jaar Nederlandstalige muziek voor het eerst samengebracht in een wervelende en interactieve muziek-expo, over alle genres heen. Een museaal eerbetoon aan ruim 200 Nederlandstalige artiesten en groepen uit Vlaanderen én Nederland. De Podcatchers spelen een belangrijke rol bij het bezoek.

SCHRIJF JE NU IN!


*  
 

*  
 

*  
 

*