guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

JUBILEUM SEMINAR 10 JAAR PODCATCHER

Met volle vaart vooruit!

Op 14 november 2019 stappen we samen aan boord van het stoomschip Rotterdam en vieren het 10-jarig bestaan van de Podcatcher. In de feestelijke “Grand Ballroom” van dit bijzondere schip blikt Frits Polman, onze CEO, kort terug op de afgelopen 10 jaar en kijken we vooral vooruit!
 
Kom alles te weten over de diverse toepassingen in ons platform, luister naar onze internationale gastsprekers en speel mee met de Podcatcher quiz. Voor deze feesteditie verloten we zelfs een reis naar Noorwegen waar je de tentoonstelling “Edvard Munch. There are Worlds Within Us” in Kode Bergen kunt gaan bezoeken.
 
Aanmelden
 

PROGRAMMA

10.00-11.00 Ontvangst koffie/thee/lekkers
11.00-11.10 Ontvangst en uitleg Podcatcher quiz
11.10-11.30 Jeroen Trouw en Martijn ten Barge, SS Rotterdam
11.30-11.50 Frits Polman, CEO Guide ID blikt terug op 10 jaar Podcatcher platform
11.50-12.10 Trees van Mansfeld, Ons’lieve Heer op Solder Amsterdam
12.10-12.30 Bart Distelmans, Gallo Romeins Museum, Tongeren
12.30-13.30 Lunch
13.30-14.15 Meet & Greet the experts
14.15-15.15 Tour over het Stoomschip Rotterdam
15.15-15.30 Koffie/thee
15.30-16.15 Mark Berlin, USS midway, San Diego
16.15-17.00 Frits Polman, CEO Guide ID, toekomstplannen Guide ID
17.00-18.30 Netwerk borrel en uitslag quiz

Onze dagvoorzitter is Gus Maussen, On-site storytelling, Amsterdam.
 
Neem gerust een collega mee, maar geef dat even aan bij je inschrijving. Het seminar wordt je aangeboden door Guide ID, wees er snel bij om zeker te zijn van je plek. Inschrijven kan tot en met 30 oktober 2019.
 
Ben je benieuwd hoe de gasten in 1959 de eerste overtocht naar New York beleefden? Wil je wegdromen in Manhattan-stijl? Of ga je liever voor het cruisegevoel? Wil je overnachten op het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn? Met deze code kun je met korting een kamer boeken.
 
Aanmelden
 

SPREKERS

Jeroen Trouw - SS Rotterdam
Jeroen Trouw (1987) is een energieke, gastvrije geest die hospitality en een gezond verstand in de juiste dosis combineert. Na een studie Information Science in Utrecht geland op een plek waar zijn passie ligt: de gastvrijheidsindustrie. Na 10 jaar in verschillende functies te hebben gewerkt bij Hotel New York (WestCord Hotels) bij de afdeling Front Office heeft hij in 2014 de overstap naar het Stoomschip Rotterdam als Front Office Manager gemaakt. In de functie van Hospitality Manager geeft Jeroen momenteel leiding aan een viertal afdelingen op het Stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en geeft trainingen op het gebied van hostmanship, upsell en klachtafhandeling.
Martijn ten Barge - SS Rotterdam
Martijn ten Barge [1980] heeft zijn wortels in de Rotterdamse Hotellerie, jaren lang receptie ervaring bij o.a. het Hilton Rotterdam. Al voor opening van het ss Rotterdam is hij in dienst gekomen als Front Office Manager hij heeft de opening van het ss Rotterdam als hotel en evenementen locatie mee gemaakt. Na enkele stappen aan boord is hij begonnen als Coördinator Vrijwilligers. De vrijwilligers organisatie aan boord van het ss Rotterdam heeft 182 enthousiaste Shiphosts, zij vertellen tijdens de rondleidingen aan boord van het ss Rotterdam over de kunst, techniek, architectuur en diverse [veelal zelf meegemaakte] anekdotes. Door de combinatie oud opvarenden, geïnteresseerden van kunst, techniek en architectuur wordt de bezoeker van het ss Rotterdam een persoonlijke tour geboden. De Shiphosts zijn wisselend 7 dagen per week aan boord om onze bezoekers te verwelkomen. Martijn verzorgt voor de Shiphosts o.a.: Werving, roosters, indeling, uniformen, informatie d.m.v. een wekelijkse nieuwsbrief en het regelen van diverse informele bijeenkomsten.
Frits Polman - Guide ID CEO & Founder
Frits founded Guide ID in 2003 with the idea to change how visitors experience museums. His ambition was to open visitor’s minds and ensure that everyone leaves the museum with their senses enhanced. His challenge was to create the world’s easiest audio guide for museums, staff and visitors that embraced inclusiveness. That led to the creation of the Podcatcher. This 14th of November we celebrate 10 years of the Podcatcher, the audio guide device that made his ambition come true. Frits continues his ambitions as CEO of Guide ID, looking into reaching more museums and helping them to connect and share their stories with their visitors.
Trees van Mansfeld - Ons’lieve Heer op Solder Amsterdam
Opleiding: lerarenopleiding handenarbeid en textiele werkvormen, daarna grafisch ontwerpen aan de Rietveld Academie.
Sinds 2000 werkzaam bij museum Ons’ Lieve Heer op Solder waar een van mijn taken het coördineren van de rondleidingen was.
Sinds 2009 richt ik mij op de educatieve programmering voor schoolgroepen en op de bezoekersbeleving: Hoe vertel je het verhaal van het museum zo goed mogelijk aan de verschillende bezoekers? Dat doe ik met het ontwikkelen en up-to-date houden van de audiotour, educatieve programma’s en het vergroten van de toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking.
Bart Distelmans - Gallo Romeins Museum, Tongeren
Bart Distelmans (1974) studeerde politieke wetenschappen en communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Brussel. Sinds 2002 is hij verbonden aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren (België). Eerst was hij verantwoordelijk voor beleidsvoorbereidend werk, conceptontwikkeling en kwaliteitszorg. Hij coördineerde het ontwikkelingsproces van de permanente tentoonstelling. In 2017 werd hij aangesteld als algemeen directeur.
Mark Berlin - USS midway, San Diego
Mark has spent 30 years in guest services and operations both in tourism and museum settings. He enjoyed serving as General Manager for Historic Tours of America/Old Town Trolley Tours in San Diego and Washington DC, oversaw audio tour operations at the Smithsonian Institution (Air & Space, Natural History, American History Museums), provided operations management for Antenna Audio and Acoustiguide, and led guest services teams at the San Diego Natural History Museum and the Balboa Park Visitors Center. But by far his most satisfying (and fun!) role has been with the USS Midway Museum for the last 12 years, first as Guest Services Director and now as Director of Operations.

Aanmelden
 

PARTNERS

Gus Maussen Content Developer, Executive Producer - On-Site Storytelling
Sinds 2006 werkte Gus Maussen mee aan 100+ audiotours voor musea, historische gebouwen en culturele instellingen. Van conceptontwikkeling en script writing tot het begeleiden van vertalingen en het regisseren van opnames, voor elk onderdeel van het productieproces draagt hij desgewenst zorg. Op unieke wijze wordt steeds een brug geslagen tussen de gedegen kennis van de instelling en een breed publiek dat geïnformeerd, verrast en geraakt wil worden. Gericht kijken en gedoseerd vertellen zijn daarbij de toverwoorden voor een optimale beleving en een unieke ervaring.
Sinds 2014 is Gus Maussen premium content partner van Guide ID.
gusmaussen.nl | +31 (0)6 245 217 29
Soundsupply produceert al meer dan 25 jaar audio en is gespecialiseerd in audiotours. Vele honderden hebben we er gemaakt voor tientallen afnemers als Anne Frank Huis, Kröller-Müller Museum, Scheepvaartmuseum etc. Vaak gebeurde dit met of via GuideID.
We zitten in Groningen, maar bieden de mogelijkheid om waar dan ook ter wereld, via Skype mee te luisteren tijdens de opnames.
Een eigen stemmenbestand (met alleen native-speakers), scherpe prijs en heel veel ervaring maken Soundsupply tot ideale audiopartner!
www.soundsupply.nl
OORKAMERS produceert beeldende audio en verwonderende communicatie. Door goed naar uw verhaal te luisteren, met uw unieke publiek voor ogen. OORKAMERS geeft het die draai, zodat uw verhaal echt gaat leven. Omdat verhalen, goed verteld, verbeelden en verwonderen!
Jeroen Dessauvagie levert daarbij maatwerk. Of het nu gaat om een audiotour, exhibit, animatie, lespakket, app, tentoonstelling of campagne: Jeroen verzorgt de gehele productie of helpt u om het (deels) zelf te doen. Van schrijven tot redigeren, van concept tot inhoudsontwikkeling, van regisseren tot publiceren…
 
Geknipt voor uw verhaal! Wat is uw verhaal? Ik hoor het graag. I'm listening…
OORKAMERS.nl | +31624751437
Marthy Locht - Museumteksten
Ben je op zoek naar een audiotour die de informatie overbrengt op een frisse manier en die de aandacht weet te houden? Een audiotour die bezoekers prikkelt en sleutels aanreikt? Dan ben je bij mij in goede handen. Ik ga op zoek naar verschillende invalshoeken om zo een gevarieerde tour af te leveren die de bezoeker tot het einde toe weet te boeien. Ik schrijf al 10 jaar audioteksten voor musea en toegankelijke kunsthistorische teksten voor een breed publiek voor onder andere M Leuven, Groeningemuseum Brugge, SMAK Gent, BOZAR Brussel en het Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België Brussel. Als voormalig museummedewerker weet ik precies wat de juiste ingrediënten zijn voor een beklijvende tour.
www.museumteksten.com
Een woord, een beeld is het tekst- en redactiebureau van Marie Baarspul (1968). Marie schrijft, redigeert en doceert voor culturele instellingen, bedrijfsleven en overheid over kunst, geschiedenis en alles wat daarmee te maken heeft. In de vorm van museumteksten, columns, artikelen, scripts, persberichten en educatief materiaal voor tentoonstellingen, boeken, tijdschriften, kranten, films, websites, apps, audio- en multimediatours, voor kinderen en volwassenen. De kracht zit in de overdracht: van wetenschappelijke inhoud naar heldere teksten voor elk denkbaar publiek. Het doel bepaalt de vorm van de tekst. Zo komt je boodschap succesvol over op de doelgroep die je aanspreekt.
OORbit GELUIDSSTUDIO MET RUIMTE VOOR DE STEM
Huub Krom is gespecialiseerd in stemopnamen en storytelling.
Door mijn theater achtergrond is er veel aandacht voor coaching en regie van de sprekers. Directe communicatie en een levendige manier van vertellen is het streven. OORbit heeft een ruime ervaring in audiotours, Dit kan op alle mogelijke manieren, vanaf script, a l'improviste, maar ook als interview en op locatie.
Verder kan er inhoudelijk meegedacht worden voor een optimaal resultaat en gaan we graag in orbit met de klant.

SCHRIJF JE NU IN!


*  
 

*  
 

*  
 

*  
 


 

2e persoon: